My Journey


Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun pernah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini.
[3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Instagram

Friday, November 29, 2013

Selamat kembali ke KMNS. Ayuh sem 2!

Huhahi.
Assalamualaikum and hai!

Dengan title yang panjang menjela tu. Dengar azam yang mula berkibar bak jalur gemilang ditarik ke atas tiang ketika perhimpunan.

Aku, Aini Shahroni telah kembali ke kolej dengan selamat dan jayanya.
Alhamdulillah.

Okey.
First of all, maaf...maaf...maaf.. Sebab tak update lagi pasal trip ke korea. (Macam bajet orang nak ambil tahu jer). Tapi, aku 'assume' korang mesti enthusiastic nak tau. Kan. Kan. Kan.


So, insyaAllah. Dalam masa terdekat ni aku cuba2 update. ( kalau assigmnt, tutor, lab report dibatalkan sepanjang minggu). Memang taklaakan. Aku cuba. Aku cuba.

Lepas balik dari korea khamis malam minggu lepas. Jumaat paginya, awai2 lagi abang aku dah campak aku ke kolej sebab sabtunya aku ada MUET. Ceh! Roomate aku semua tak balik lagi kot!! So, ber-alone lah aku selama beberapa jam sambil melayang perasaan yang kononnya diri tu masih kat korea. Last2 tidur sebab penat.

Wuuuuu~~~


Aku balik Malaysia sendiri.. Not by mean aku terbang or bawa kapal terbang ke Malaysia sendiri. Aku balik tanpa parents aku temanlah. Dari check-in ke check-out semua sendiri. (Okey, sedikit penipuan..haha..masa check-in tu abah aku teman

Plus, aku pula diamanahkan untuk bawa atuk n nenek bersama walhal segala mak nenek ilmu dan experience aku tak ada dalam bab bawa membawa ni..Allah!

But, after all things.. I'd already safely arrived in my beloved country.

See! I can take care of myself, dad, mom. So, no worries after this.. And Allah also look after me.. If after this, I go somewhere and obliviously without you guys.. Surely, dont too much worrying about me.. InsyaAllah, I'll be sound and save in His guidance.

Okey, stop bermonolog.

Second sem nie ( yg juga merupakan final sem) jadual aku totally berubah.. Seriously!!. Tapi, aku suka.. Jadual berubah tapi lecturer yg sama.. Fuhh! Syukur tuhan, semua lecturer aku sempoi belaka..


Subject still sama cuma chapter dah berubah.. Mungkin boleh dikatakan lebih........matang?

Next topic, sebab dah lama tak basuh baju sendiri. Okey, Lama laa sangat walhal baru tiga minggu. Itu pun machine yang basuh. Balik sini macam terkial-kial semula. Pergh, acano nak jadi isteri merangkumi ibu yang solehah ni? *jawab ko sendiri*

Owhyuew (amboi korean sangat) wiwiwi.. Ibu n adik² aku masih kat korea.. Buat teman bergumbira abah aku..

Jeles. Jeles. Jeles.

Katanya dah nak winter kat sana. Bertambah jeles aku.. Rasa nak masuk dalam phone masa bervideo call dengan mereka kelmarin..

Haish!

Okeylah. Cukuplah entri ni sebagai pembuka selera korang. insyaAllah, ada kesempatan aku upadate lagi.
Anything for you, dear.
Eceh!
Bye! Lots of love!
XOXO

Monday, November 11, 2013

countdown untuk trip ke korea

Assalamualaikum and hello to all my fellas :)

Sihat semua?
Bagus. Alhamdulillah..
Bagaimana life?
okey2.. good2.. soo2.. nothing more noting left.. awesome.. great..fantastic..

bagi yang sedang berduka hati tu..
cheer up, babies!
La tahzan innallaha ma'ana..
(Jangan bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita)

Allah bersama kita..
tak kiralah kita ni jahat ke.. hodoh ke.. miskin ke.. kaki maksiat ke.. suka clubbing ke..
Bila Allah kata dia bersama kita, BENAR! Dia memang bersama kita
bersama untuk apa?
pandang2 je?
kesiankan ke?
sindir ke?

TIDAK!!!!

bersama untuk bantu kita kembali kepada Dia.. bantu kita untuk kembali tersenyum disini dan SANA.. bantu kita untuk bangkit semula.. bantu kita untuk melangkah, berjalan dan berlari mencapai syurgaNya..

Dia nak kita kita nie (kau aku dia si fulan si fulani mereka dia) MASUK SYURGANYA.
nak masuk kena ada tiket, macam pengesahan namalah..
kalau tak takut salah masuk tempat..
macam mana nak dapat tiket?
BUAT APA YANG ALLAH SURUH, TINGGAL APA YANG ALLAH LARANG..

tak mudah dan tak juga susah..
macam jawab exam "ada soalan/test yang mudah dan ada juga yang susah tapi yang pasti tidak melebihi dari kemampuan (silibis yang diajar) dirinya"
yeke tak?

back to the topic.. haish! yang menjela panjang tu just mukadimah..
yang cerita sebenarnya, Khamis ni, insyaAllah aku dan family akan fly ke korea..
negara plastik, negara artis, negara k-pop, negara gangnam, negara sonata, negara BOF (boys over flower), bla bla bla..

mohon doa.
sekalipun memadai
mohon segalanya baik dan berjalan lancar..


kalau tanya..
eksaited tu ada..tapi macam biasa aku sentiasa kekal cool dan macho..banyak kali, mak aku dah bising "A-nie, baju2nya sudah packing ka belum" (baca gaya mak indon nusantara lama)

and jujur aku tak kemas2 apa2 lagi..dengan barang yang nak bawa balik matrik pun tak asingkan.. hush hush hush.. (geleng kepala laju2)..kau dah kenapa aini?

flight balik sepatutnya sabtu minggu depan, tapi terpaksa di awalkan ke khamis.. because I have MUET bebeh!! hari sabtu.. kurang ajaqkan buat MUET hari sabtu, saja clashkan time cuti me and my family.. rasa nak bagi penumbuk je kat MUET nie..

okey.
sangat tahpapeje


#instagram #childish


fuh fuh fuh.. (buat penafasan macam ibu bersalin)
okeylah
anything nanti aku update yer..
doakan aku rajin :)
aku.
doakan.
korang .
juga.
rajin.
macam.
aku.
daaaa~
salam
XOXO

Friday, November 8, 2013

#THROWBAD

Bismillah

a lot of things had just happened to me.. too much for remembering but much more Ive already forgotten.. hurm, it's just too fast.. yeah, now..it's already a year since I was taking my SPM..a-l-r-e-a-d-y a y-e-a-r!!

woah! Plus, now I am already on my half-way to complete my matriculation life..what a fast life??!!
huh..

sometimes, I just feel "what have I done in my life?"

"what achivement can I proud of??"

"what kind of goal I have already gained?

"what that...what this.."

or "AM I JUST WASTE IT ALL??"

"AM I DOING NOTHING AFTER ALL ALLAH HAS GIVEN ME EVERYTHING??"

come on Aini, just say one thing.. something that values your life..Just one??
erghh...
hurmmm...
urrghh..

I dont think I have even for one?
No goal gained..
No achivement accomplished..
No life saved..
No right stood..
No and nothing

useless?
humanless?
heartless?
everything-less and at the least?

O' Allah, do forgive me again..
forgive me once..
forgive me more..

huuhhhhhhh.........................

its kind like..
hurmmm..
fuhhh...
I may not turn everything back..mend every break I did..cure every cut I made..delete every scene I took..

But, I hope for every cloud overwhelmed my life in future, there are still has a silver lining shining brightly :)

Tuesday, November 5, 2013

Verangan nak jadi macam dalam drama

Assalamualaikum and hai :)

dulu-dulukan aku selalu verangan nak jadi macam watak dalam drama yang aku tonton..especially, drama cina yang dulu2 pernah disiarkan kat TV 3 pukul 5-6 petang.. tak pernah tengok?? adalahh....dan sejak itu kan cita2 aku selalu berubah..CONTOH-kalau drama bulan nie cerita pasal pekerjaan berkaitan peguam.. aku akan pasang azam nak jadi penguam..siap conteng2 dalam diari tau youolls..

kalau drama bulan depannya cerita pasal pilot, aku mulalah pasang angan2 nak jadi pilot..walhal, yang berlakonnya orang lelaki kan..tapi, DO I CARE?? suka-suki akulah nak verangan kan?? hahaha..tapi bila kenangkan semula serius kelakar.. DASAR BUDAK TAKDA PENDIRIAN!!

pastu yang paling ketara gila..dulu2 aku selalu berangan nak cepat dewasa..sebab aku rasa dunia dewasa sangatlah OWSHEM!!...tapi, after all things...aku sanggup mati-matian nak tarik balik dengan apa yang pernah aku cakap dan pikir..

dunia dewasa tak BESHHH pown!! jadi kanak2 lagi best! tak yah nak pikir banyak masalah..yea dok? benci!! benci!! benci!! hahaha..tapi, that's life kan?? All we need is Tempuh dan Rempuh saja! YEAHHHH..

Have faith!

okBai :)

Friday, November 1, 2013

apa khabar semua

Bismillah

Assalamualaikum and hai!

fuuh..fuuh..fuuhh..awat banyak spider web kat sini..okey, aku lupa yang aku ni dah lama tak hupdate blog.. Cehhh.. APA PUN TAK BOLEH!!

okey, apa khabar semua? sihat tak? yang tak sihat tu bawa-bawalah berjumpa dengan doktor yea.. baca blog aku ni bukannya dapat sihatkan korang yea tak? tapi, urm..hiburkan hati korang tu boleh kowt.. ~~huhhuuhh BAJET 2x~~~

So, disebabkan lama sangat aku dah tak kerah otak aku nak bikin ayat panjang-panjang..harap maaf jika ada ayat yang TONGKANG-TERBALIK..parah wehh!!

life kat Matrik, alhamdulillah okey2 sahaja..seronok, walaupan ada orang kata pressure giler or what.. tapi HADA AQUE KEYSHAH?.. Just enjoylah nama pun study life-kannnn? Tipulah aku kata aku tak pressure duduk sana, tapi be possitive! pressure tu ada dimana-mana.. Yang penting kena pandai manage..

owh yeah.. aku dah cuti SEM..hooorrrreeyyyy *insert applause* and officially aku baru saja habis Final Paper sem 1..hahaha..pagi tadi..eh! kenapa aku rasa ayat aku macam terbalik yer? ahhh..lantaklahh malas nak backspace..

urm..apalagi nak cakap yer? owh..insyaAllah, aku akan ada trip ke Korea with family..insyaAllah nanti aku hupdate yer.. If tak mampu tulis panjang-panjang, nanti aku upload gambar ke..

owh yea.. aku dah ada Insta...horreeeyyyy *insert big applause* hahaha.. nak follow, ikut suka koranglah..

#S2BP7 #KMNS #INSTA
okeylah, that's all from me..nanti aku Update mana-manalah yang patut..doakan aku rajin yer..
daaa~~
wasalam
XOXO