My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Some pieces of puzzles

Sunday, February 8, 2015

GA by @shoppestuff


Salam and greetings to all!

Hari ini admin ada berita gembira, terbaik, termantap dan termasyuk untuk anda semuaaaa!! Di sebabkan admin sangatlah bermurah hati, admin ingin mengadakan GIVEAWAY untuk anda2 semuaaaa!! Yeayyy!!!!

 Dan hadiahnya, of course laa pasti yang terbaikk punya.. Nak tahu?? Hmm, clue nya.. mungkin dari Korea, mungkin juga barangan Malaysia. Haaa, membantu tak? Heheh Yang pasti ianya adalah istemewa!!! So, cara nak memenangi hadiah yang bertuah ini adalah teramatlah mudah!! 

Kalian ada 2 pilihan

1) Follow ig @shoppestuff. Kemudian, Re-post gambar ini dan tag ig @shoppestuff. Kemudian lengkapkan ayat "Saya ingin memenangi GA dari @shoppestuff kerana..." 

*kasi goreng kaw2 ayat. Tapi, jangan sampai terhangit. Ayat yang paling menarik dan sempoi akan dipilih*

2) Follow ig @shoppestuff. Kemudian, tag seramai yang mungkin kawan2 anda di post ini. Tag yang terbanyak akan dipilih sebagai pemenang. 

*markah bonus akan diberi kepada mereka yang sudi membuat kedua-dua pilihan diatas*

Maklumat lanjut di instagram @shoppestuff. Selamat mencuba dan semoga berjaya. Tarikh tamat, admin akan umumkan nanti. Go go go!!

Blood transfusion || Diary note

Assalamualaikum!

Recent friday,
my mother was admitted to Hospital Serdang
caused by Anemia

I don't know what the exactly type of illness
but she needed a blood transfusion
2 bags fulled with an oxygenated AB positive blood
already transmitted into her blood vessel and diffused throughout her body

so, as a daughter
I'd to be by her side
from the very beginning she'd admitted until she discharged

alhamdulillah,
she is mentally and physically stable now
she have had great meal tonight
and I felt so relief

two nights in ward
My complicated unspoken mind was wandering around along corridor in ward 6B
suddenly
from my sorrow side
I had felt someone was standing behind me, literally
I could feel his silent breath
his warm eyes stared on my back
his cold-yet-cool heart like wanting me to cuddle his waist
to mend his broken heart

but when I over-looked around
no one was there

two night I had this thought
I knew
somehow in any way
he still has some space in my heart
as he always has it

huh
maybe my brain has been working too hard, lately
it needs some enough rest
anyways, I'm glad my mother is quite okey now
that's all I need
else, let Allah do the rest

ME


Wednesday, February 4, 2015

The making of Kampungku || Dairy note

Salam

Selamat Sore semua!
Ini bukan blog indonesia yea.

Okey, basically, segmen "DAIRY NOTE"
aku akan cerita apa yang aku buat kebelakangan ni
lebih kurang macam update terbaru laa

selain dari business online,
aku juga buat video (Short Film)
okey, satgi aku lampirkan antara video2 noob aku kat entri ini

atau kalau korang nak tengok semua video2 yang aku pernah buat
boleh pergi kat Youtube, then search Aini Shahroni
taapi, tak banyak lagi

aku masih belajar dalam pembikinan videorgrafi ni
honestly, aku tak ada pun ambil mana2 kelas
untuk buat video ni

tapi sebab aku minat
dan aku pun pernah story kat entri sebelum2 ni
aku ada sejenis penyakit
yakni I have great attachment toward some kind of memories
yang kadang2 aku tak sanggup nak lepaskan

so, aku buat video
untuk aku simpan daan tak lupakan memori2 yang aku pernah create dulu

mula2 dulu,
aku suka compile gambar2 lama aku
aku suka ambil gambar,
dan gambar yang aku ada terlalu banyak
disebabkan aku takut terhilang atau terdelete gambar2 yang aku pernah ambil
so, aku compilekan dan jadikan satu video
and, dari situlah terlahirnya nak buat short filem tu..


hehehe..
okey yang sebenarnya aku nak cerita
dua hari yang lepas aku baru habis shooting
untuk short filem terbaru aku
video ni adalah untuk competition
insyaAllah, doakanlah, moga2 ada rezeki untuk menang


sekitar hari pengambaran
"KampungKu"





terima kasih untuk pelakon2 yang sporting
moga2 dapat bekerja sama lagi
hehehe

okey, aku akhiri entri ni
dengan video yang aku arah dan edit
video ini aku buat untuk Jawatankuasa Kolej Tuanku Canselor
semperna pelantikan diaorang
so, pelakonnya ada Jawatankuasa itu sendiri
moga terhibur!