Instagram

Friday, January 30, 2015

Grand Opening @shoppestuff

Assalamualaikum semua!

okey, hari ini aku ada berita gembira untuk kalian
yeaay!!

Officially, hari ini adalah Grand Opening @shoppestuff 
my online business
puii, jet2 dah ada butik kata ko!!
hahaha
tak apalah nak berangan dulu2.
ngehehehe..

ahaaa!
apa yang berita gembiranya..
insyaAllah aku akan adakan giveaway untuk insan2 yang bertuah
and of course, hadiahnya adalah barang2 dari online shop aku

first of all,
korang semua ada Instagram kan?
okey, korang kena follow @shoppestuff
sebab itu medium yang paling pantas aku dengan korang
semua benda aku akan update kat situ..

pasal stock baru, sales gempak2, giveaway dan macam2 lagi.

follow instagram @shoppestuff @shoppestuff @shoppestuff
tauuuu



by the way, @shoppestuff juga ada facebook
kat situ pun aku akan update stock2..



apa tunggu lagi???
dah follow?
dah usha?
ada yang dah berkenan??
hehe
cepat2 grab item faavourite korang sebelum orang lain rembat

owh yea, aku juga ada buat perkhimatan

DELIVERY BELOVED

apakah itu??

Delivery beloved ini adalah perkhimatan penghiasan untuk hadiah..
maklumat lanjut semua di INSTAGRAM @shoppestuff


okey, thank you for reading!
selamat maju jaya semua
doakan aku yea :)

ME

Tuesday, January 27, 2015

My great attachment

aku rasa semua orang ada kisah silam yang tersendiri

yang pahit-pahit
yang hodoh-hodoh
yang teruk-teruk
yang jelek-jelek

yang manis
yang bahagia
yang indah
yang cantik

yang tak akan dilupakan
yang sengaja dibuat-buat lupa
yang mungkin sudah terlupa

kan?

aku
yang paling lemah
--I have a very great attachment toward any kind of memories

sebab aku senang terasa
sebab aku susah nak move on
sebab aku tak boleh nak lupakan
sebab aku lebih suka sendiri

it is because of my weakness
aku bukan tak nak
aku tak boleh

bukan aku tak cuba
aku sedang cuba but no resullt to be seen

dont force me
just give me some space
maybe one month, maybe one year, maybe..
huh

i dont know..
don't bother about me

nak kata "AKU DAH MOVE ON"
sumpah memang senang
but to live in that kind of life
wallahi, tersungkuh berkali-kali

those person who I ever love
they died lively in my memories


by the way, thank you for your understanding
ME


new header, new url blog

hai!

I got two new things here in my sweetie blog!
yeayyy..

my new header and new url blog
yeayy
hooyeayy
*joget2 sin chan*

macam budak kecik tomei tomei je.
haha.

my ex url blog nurainishahroni.blogspot.com
my new url blog diary-from-heaven.blogspot.com


my header from this..




to this...



edit pakai pixlr dan sedikit kesabaran,
selamat mencuba bagi yang nak mecuba..

ME

Friday, January 23, 2015

Our own story

I have done watching Triumph In The Skies 2,
41 episodes

I dont know how to put in words
about my feelings now

this drama was so inspired me a lot,
yea, I cried
it was a really something
huhu

I am feeling blessed
I learnt so much things from this drama

courage, team-work, self-confidence, respect, appreciate, let the past be a past and MOVE ON

dont make something for others
be yourself and find your own style

yeah

dream maybe just a dream
but no one has said dream never will come true, right?

if there're passionate, concentration, responsible and confidence
nothing can beat it, am I right?

do zhe, Captain Tong!
do zhe, everyone who roles the drama triumph in the skies 1 & 2

now, i am really want to fly high and never will look back!

ME


Tuesday, January 20, 2015

12 tahun yang lalu

TRIUMPH IN THE SKIES

my very first love,
the day, I started love plane, aviation, crew cabin n even pilot!!
just because after I watched this drama..

12 years back you know
when I was in standard two!
waoh!! how time flies so fast

i just couldn't imagine how old I am  now!
:(

but, along the 12 years
I already forget my dream
the moment I love so much sky and I really want to travel over the world

huh!
what a pondering journey?
*idk the correct adjective i used*

ps: who care meh?

let me story, how I mean to found with this drama again
last Tuesday, I went to cinema with my buddy and before the movie started
there were some a very long and quite annoying ads before the movie began
but, suddenly my ear caught a very familiar song,
the song I missed long long time ago,

I almost cried okey!!

and it was the song of  my favourite drama
TRIUMPH IN THE SKIES

the drama that build my dream back then,
but I already forget due to urmmm huhhhh I dont know.

but, now I am really glad, Ive found it back..
though, maybe I couldnt manage to fulfill my dream,
to become a pilot
-my first ambition when I was kid
it's okey!

Allah has planned something wonderful ahead for me, yea?
I still love sky and to travel over the world is still my dream of dreams!
insyaAllah!

I already downloaded the dramas..
it has already two seasons
and insyaAllah, in February there will be coming up TRIUMPH IN THE SKIES MOVIE!

HOOYEEH!!!

for sure, I will watch it!

okey, baii!!


Wednesday, January 14, 2015

Kenapa nak kenal Tuhan? || Surat untuk Tuhan #2

"Kenapa nak kenal Tuhan?"


mungkin itu persoalan yang pernah terlintas difikiran kau,
mungkin itu persoalan yang pernah kau tanya pada murobi mu,
mungkin itu persoalan yang belum pernah terjawab,
mungkin itu juga persoalan yang tak pernah wujud dalam diri kau..


aku
pernah menanyakan
pernah mempersoalkan
apakah perlu aku mengenal Tuhan
apakah perlu aku mengenal sesuatu yang tak boleh langsung dilihat dengan mata
apakah perlu aku mengikut perintah pada sesuatu yang aku sendiri tak boleh sentuh
apakah perlu aku patuh pada sesuatu yang aku tak dengar suaranya, amarahnya?


lama...
aku berteleku diam
diam..
diam..

lama..
barangkali menunggu jawapan dari langit

lama..
barangkali menanti jelmaan yang bakal menyakinkan hati

lama..
sunyi..
diam membisu..

Dan sungguh , akan Kami isikan neraka jahanam banyak dari kalangan jin dan manusia. Mereka memiliki hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami ayat-ayat Allah (signs of Allah), dan mereka memiliki mata tetap tidak digunakannya untuk melihat ayat-ayat Allah dan mereka memiliki telinga tetapi tidak digunakannya untuk mendengar ayat-ayat Allah. Mereka seperti haiwan ternak, bahkan lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lengah. Dari surah Al-A’raf, ayat 179

tersentap!

Aku memiliki hati
Aku memiliki mata
Aku memiliki telinga


itu jawapannya.

apakah aku sudah gunakan sepenuhnya?

jika ya, barangkali persoalan "kenapa nak kenal Tuhan?"
sudah terjawab.

Tuhan itulah yang terpaling cintakan aku,
Tuhan itulah yang terpaling pedulikan aku,
Tuhan itulah yang selalu tarik aku bila terlihat aku mula menyimpang dari jalanNya
Tuhan itulah yang terpaling mahu dengar keluh kesah aku TIAP-TIAP masa
Tuhan itulah yang selalu beri jalan, tunjuk jalan, buka jalan untuk aku SETIAP masa
Dia jualah yang beri apa yang AKU PERLUKAN
sebab dia tahu apa yang AKU MAHU selalunya bukan yang terbaik di sisi Dia.

tiada sembahan melainkan ALLAH.

me

Tuesday, January 13, 2015

Mask || ShoppeStuff

Bismillah,

assalamualaikum..

maafkan aku sebab update entri memalam cenggini. Tapi aku ada berita baik dan sihat nak share.

Sekarang ni aku jual mask import dari korea. Ulang suaraa Korea. YEAYYY!! sesiapa yang memang gilerkan barang korea dan suka jaga kecantikan muka. Korang sangat dihargai untuk beli produk ni. Serius aku dah try, rasanya macam princess tauu. Hehe. 


Untuk kelembapan kulit.

Cara pemakaian: Bersihkan muka. Tepek mask kat muka. Biarkan selama 15 minit. Tanggalkan.
Kesan : muka akan rasa lebih anjal selepas memakai mask ni

Untuk kulit yang bermasalah.

Cara pemakaian: Bersihkan muka. Tepek mask kat muka. Biarkan selama 15 minit. Tanggalkan.
Kesan : muka akan rasa lebih segar selepas memakai mask ni

Untuk kecerahan

Cara pemakaian: Bersihkan muka. Tepek mask kat muka. Biarkan selama 15 minit. Tanggalkan.
Kesan : muka akan rasa lebih cerah selepas memakai mask ni secara konsisten selama seminggu.



so far, ini je yang aku mampu describe. Untuk tahu lebih lanjut follow instashop : @shoppestuff 
segala detail ada disana. nak Q&A pun insyaAllah boleh. Harga pun aku dah letak.

1 PIECE - RM 6
2 PIECES - RM 11

tidak termasuk postage.
kalau beli lebih, harga insyaAllah boleh nego :-)

nantikan aku nak buat GIVEWAY tahun baru.

follow instashop : @shoppestuff @shoppestuff @shoppestuff


Tuesday, January 6, 2015

Bulatan Bidadari Syurga

Bismillahirahmanirahim,

astagfirullah, astagfirullah, astagfirullah..

aku nak share sesuatu yang istimewa kat korang.
hmm, maybe..

kenapa istimewa..
sebab "sesuatu" ni adalah benda yang boleh buat aku bahagia
--spiritually, inner and outer..
Alhamdulillah.

so here,






people called it, Usrah.
but we named it, Bulatan Bidadari Syurga.

Naqibah kami, Kak Wani yang cantik, yang baik dan yang sweet.
hihihi

Alhamdulillah.
I learn a lot from this beautiful fellas
so many Tarbiyah (didikan dari Allah)
---directly and indirectly

Betul!!
Tarbiyah dari Allah tu bukannya sesenang boleh dapat
---kita kena cari

ke aku je yang payah nak dapat?
hmm.

it's kinda 
"Duduk sebentar dan beriman sejenak"

hmm..
jujur bagi aku,
untuk mencintai Tuhan itu tidaklah mudah
untuk mencintai Tuhan tanpa mengharapkan balasan apa sekalipun itu tidaklah mudah
untuk mencintai Tuhan tanpa mengharapkan balasan dan sentiasa istiqamah adalah terpaling tidak mudah

tapi,
Tuhan itu bukanlah nak lihat pada hasilnya
kerana hasil itu sendiri sudah Dia tetapkan

Tuhan itu lihat pada usaha,
usaha aku untuk mencuba,
walau sesusah mana
walau sesakit apa
walau sesukar bagaimana

usaha mencuba dan terus mencuba
jangan berhenti
jangan mengalah
sebab syurga tu adalah untuk perjuang
pendosa yang berjuang menyucikan diri


ME

Saturday, January 3, 2015

Gloria Jean's Coffee || Eat and Sit

Salam and greetings to all

Hai, awak-awak semua! Aku nak beritahu tempat favourite aku bila lepak sengsorang. Aku tak pasti korang pernah pergi atau tak, tapi aku rasa tempat ni famous je. I mean dikenali la.

So, here.



kenapa aku suka lepak kat sini?

sebab tempat dan suasana kat sini sangat-sangat relax. Sangat ngam dengan jiwa aku yang suka tempat-tempat tenang, ditambah pula dengan bau cafe tu. perghhhh!! Masyukkk. Hahaha. Favourite coffee aku, Creme brulee n capuccino. Sedapnya tak payah nak ceritalah.

Gloria Jean's yang selalu aku pergi ada kat Bangi Gateway, serius dekat dengan rumah aku. Hari-hari boleh pergi. Haha.

Sebenarnya rindu nak lepak situ lagi, sejak duduk kat UTM ni dah lama aku tak pergi lepak kat Gloria Jean's.. Aku ada cari juga cawangan diaorang kat sini tapi belum jumpa lagi. Hurm, tak sabar nak balik bangi.

huarghh!!

okey, then.

ME

ps: doakan aku nak exam paper core esok. moga2 tuhan perkenankan. Daa~~~ 

hari-hari kena tanya

bismillahirahmanirahim,

soalan yang hari-hari kena tanya pada diri

bagaimana iman aku hari ini?
sudah solat subuh kah aku ni, zohor, asar, magrib, isyak?
dah berbicara dengan Kekasih kau hari ni? Berapa kali? berapa lama?
selawat untuk nabi dah buat?
sunnah2 nabi, ikut tak?
mulut tu, ada ke cakap benda2 yang tak baik? ada mengumpat orang, tak?
istigfar dah buat, tak?
al-quran dah baca? tadabur, tak?


Allah..

it's not "2015 please being nice to me"

it should be like "I me myself, should be nice to 2015"

Allah..

in order to achieve a very great achievement, I should sacrifice a lot of things in life

huuh
insyaAllah

go Aini, go!

Me


Thursday, January 1, 2015

Bismillahirahmanirahim || 2015

Bismillahirahmanirahim,

ahlan wasahlan, 2015.

MasyaAllah, sungguh cepat masa berlalu..
Ya Allah terasa dekat diri ini akan pulang ke tempat asal..

hmm.
aku tak biasa nak buat checklist,
tapi tahun ini aku bertekad untuk ada checklist aku sendiri
dan aku berjanji dengan diri sendiri untuk penuhi checklist yang aku buat ni

so,
bismillahirahmanirahim

*Solat 5 waktu penuh diawal waktu
*Tutup aurat dengan lebih sempurna
*Banyak bersabar
*Kurangkan bercakap perkara2 lagha (cuba yang terbaik ye, aini)
*At least, khatam al-quran sekali lagi
*Banyakkan tadabbur ayat2 cinta Allah
*Tolong ibu n abah
*Sayang adik-adik
*Kurangkan nangis didepan orang, banyakkan nangis dengan Allah
*Buat apa yang lebih mendekatka diri dengan Allah
*Belajar dengan hati dan kerana Allah
*Hafal juzu amma (hmm.. Ya Allah mudahkkan)
*Banyakkan memberi tanpa mengharap balasan
*Ikhlas ikhlas, ikhlas

Okey, insyaAllah.. kalau tak cukup nanti aku update lagi,
Ya Allah, bantu aku nak jadi hamba Mu yang Kau sayang dan cinta..

Bantu aku, tegur aku, terima aku..
moga2 aku buat benda yang sama pada kalian semua..

Bismillahirahmanirahim.
aku nak hijrah dan jadi Nuraini yang lebih baik dari tahun2 sebelumnya,
andai ini tahun terakhir aku,
moga2 ini adalah tahun yang terbaik yang aku pernah ada.


Ya Allah, tuntuni langkahku, bantulah aku menuju ke syurga Mu bersama dengan orang2 sekelilingku..

Amin Ya Allah..